Τμήμα Οικονομικών ΕπιστημώνΠανεπιστημιούπολη Σερρών

Αντικείμενο Σπουδών

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ ΣΕΡΡΩΝ

 

ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Αντικείμενο Σπουδών

 

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Οικονομίας και Διοίκησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας (ΔΙ.ΠΑ.Ε.) ιδρύθηκε με τον Νόμο 4610 (ΦΕΚ Α 70/07-05-2019) και προέκυψε από τη μετεξέλιξη του Τμήματος Λογιστικής καιΧρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.

   Σκοπός του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών είναι η συμβολή στην προαγωγή των Οικονομικών Επιστημών και η κατάρτιση οικονομολόγων υψηλού επιπέδου. Βασικό στόχο του Τμήματος αποτελεί η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης των φοιτητών του, η προετοιμασία τους για σωστή ανάλυση σύνθετων κοινωνικοοικονομικών δεδομένων, καθώς και η δυνατότητα ανάπτυξης και εφαρμογής των κατάλληλων μέτρων οικονομικής πολιτικής. Το γεγονός αυτό απαιτεί την ύπαρξη προγράμματος σπουδών, διδακτικού προσωπικού και υποδομών κατάλληλων για ποιοτική εκπαίδευση και έρευνα σε συνεχή αρμονία με τα διεθνή δεδομένα.

   Το Πρόγραμμα Σπουδών περιλαμβάνει 60 Μαθήματα, εκ των οποίων Υποχρεωτικά (Υ): 40, Επιλογής Υποχρεωτικά (ΕΥ): 5, προσφερόμενα 20. Μαθήματα Γενικού Υποβάθρου (ΜΓΥ): 15 (25%), Μαθήματα Ειδικού Υποβάθρου (ΜΕΥ): 21 (35%) και Μαθήματα Ειδίκευσης (ΜΕ): 24 (40%). Τα μαθήματα περιλαμβάνουν Θεωρία και Ασκήσεις, ενώ πέντε (5) μαθήματα (Υ) Θεωρία και Εργαστήριο. Στο Πρόγραμμα Σπουδών προβλέπεται προαιρετική Πρακτική Άσκηση διάρκειας δυο (2) μηνών, αντί ενός (1) μαθήματος Επιλογής Υποχρεωτικού του 8ου εξαμήνου και η οποία μπορεί να γίνει μετά το 6ο εξάμηνο. Για τη λήψη του Πτυχίου απαιτούνται 45 μαθήματα και 240 Πιστωτικές Μονάδες, σύμφωνα με τον Ν. 3374/2005 (Α 189).

       Οι Πτυχιούχοι του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών αποκτούν προσόντα για το Οικονομολογικό Επάγγελμα, με βάση το Π.Δ. 475/91 «περί Οικονομολογικού Επαγγέλματος και της Άδειας Ασκήσεώς του».

Κορυφή σελίδας